Barcelona slavila nakon produžetka, šest poena Gordića

Cantu slavio protiv Real Madrida

Barcelona slavila nakon produžetka, šest poena Gordića

Današnji program devetog kola Eurolige okončan je susretima, Cantu - Real Madrid i Partizan - Barcelona. 

Partizan - Barcelona 67:68

 

U izuzetno tvrdoj prvoj četvrtini susreta između Barse i Partizana vidjeli smo jako mali broj koševa, a nakon deset minuta igre vodili su Beograđani, 14:13. Barcelona nije postigla niti jedan poen u prve tri minute utakmice, a Partizan je to znao iskoristiti i došao je do vodstva, 24:13. Zadržali su Beograđani prednost do samog kraja i na odmor otišli sa prednošću, 30:25. 

 

Nakon svega četiri minute igre u nastavku susreta Barcelona je preokrenula rezultat, ali je Partizan uspio ući u odlučujućih deset minuta sa poenom prednosti. Barcelona je bolje odigrala prvih pet minuta posljednje četvrtine i došla do vodstva, 53:48.

 

Za samo minutu Partizan je došao do izjednačenja. Minutu prije kraja Lučić je trojkom donio dva poena prednosti Partizanu. Barcelona je došla do šuta za pobjedu, ali je Mickeal promašio, pa je susret otišao u produžetak.

 

U dodatnih pet minuta Barcelona je došla na korak do trijumfa, ali je Lučić još jednom odigrao sjajno, prvo je trojkom smanjio na samo jedan poen zaostatka, a potom izborio novi posjed za Partizan odličnom igrom u odbrani. Đorđe Gagić postigao je poene za vodstvo Partizana 26 sekundi prije kraja. Barceloni je pobjedu ipak donio Huertas sa linije slobodnih bacanja, rezultatom, 68:67.

 

Najefikasniji u redovima Barcelone bio je Juan Carlos Navarro sa deset poena, dok je za Partizan 14 postigao Milosavljević. Naš Nemanja Gordić postigao je šest poena, a tom učinku dodao je i dva skoka.

 

Cantu - Real Madrid 76:70

 

Cantu je bolje otvorio susret i nakon samo par minuta igre imao vodstvo, 10:1. Vratili su se Madriđani i nakon deset minuta Cantu je imao prednost, 20:18. Domaćin je odigrao bolje i drugih deset minuta i na odmor otišao sa sedam poena viška.

 

Nastavio je Cantu sa odličnom igrom i u prvih pet minuta drugog poluvremena, ali Real nije dozvolio domaćinu da se razmaše i u posljednju četvrtinu ušao je sa jednim poenom prednosti. Cantu je bolje otvorio posljednju četvrtinu i vratio prednost na svoju stranu. Zadržao je domaćin prednost do kraja susreta i slavio pobjedu, 76:70.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

Najefikasniji u redovima Cantua bio je Markoishvili sa 23 poena, dok je za Madriđane 24 postigao Carroll. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti