Barcelona u finalu

ACB liga, doigravanje

Barcelona u finalu

Edmir Škorić

Košarkaši Barcelone pobijedili su u majstorici Unicaju sa 77:74 i plasirali se u finale doigravanja za prvaka Španije.

Barca je na svom parketu ugostila Unicaju u petoj utakmici. Nije bilo previše kalkulacija, pobjedniku današnjeg meča bilo je garantovano finale.

Unicaja je bolje otvorila meč, a gosti iz Malage imali su plus dva (20:18) nakon prve dvominutne pauze.

Do poluvremenu su Andalužani održali prednost (38:35). Poslije tri četvrtine igre Barca je uspjela da izjednači.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

U zadnjih 10 minuta Katalonci su opravdali ulogu favorita, te su na kraju došli do pobjede. U samoj završnici je Unicaja uspjela da izjednači (72:72), a onda je Juan Carlos Navarro pogodio trojku za slavlje Barce (77:74), da bi domaćin zadržao prednost u penal završnici.

Thomas je sa 14 poena predvodio Barcu, Tomić je ubacio 11, a Satoransky i Navarro po 10 poena. Kod gostiju su Vazquez, Granger i Toolson ubacili po 10 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti