Barcelona umalo prokockala 20 poena prednosti, ali se na kraju plasirala u finale Kupa kralja
Barcelona je dopustila ekipi Tenerifea da se vrati u meč

Kup kralja

Barcelona umalo prokockala 20 poena prednosti, ali se na kraju plasirala u finale Kupa kralja

S. Pašalić

Košarkaši Barcelone savladali su Tenerife 92:86 i plasirali se u finale Kupa kralja.

Barcelona je opravdala ulogu favorita u ovom meču i upisala pobjedu. Prva četvrtina je bila jako neefikasna a otišla je u korista Barcelone 17:15. U nastavku je Barcelona zaigrala puno bolje i povećavala svoju prednost tako da se na poluvrijeme otišlo sa 41:29 za katalonski tim.

Treću četvrtinu smo za razliku od prve četvrtine gledali jako dobru igru sa puno koševa, a Barcelona je ovu dionicu dobila sa 31:23 pa se u posljednju četvrtinu otišlo sa 72:52 za katalonski tim.

U posljednjoj četvrtini je došlo do opuštanja Barcelone pa Tenerife pred kraj utakmice dolazi na samo četiri poena zaostatka, ali je Barcelona uspjela doći do pobjede rezultatom 92:86.

Barcelona je imala čak šest dvocifrenih igrača na kraju utakmice, a najefikasniji je bio Ribas sa 14 poena, dok je kod Tenerifea Abromatis postigao 24 poena.

Barcelona će u finalu igrati protiv boljeg iz susreta Real Madrid-Joventut koji se igra od 21:30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi