Barkley: Ne razumijem Irvingovu odluku

Legendarni košarkaš ne podržava odluku mladog playmakera

Barkley: Ne razumijem Irvingovu odluku

D. Rakanović

Legendarni košarkaš Charles Barkley ne razumije želju playmakera Cavsa Kyriea Irvinga da napusti tim. 

Glavna tema američkih medija u posljednje vrijeme je odluka Irvinga da ovog ljeta bude trejdovan. 

"Cilj svakog igrača bi trebalo da bude da igra za dobar tim, da pobjeđuje i osvaja titule. Želja Irvinga da ode kako bi u nekoj drugoj ekipi bio glavni igrač je glupa. Valjda je cilj da se pobjeđuje", rekao je Barkley. 

On smatra da Irving sigurno nije bio sretan kada je bio sam u Cavsima jer je taj tim gubio. 

"Trenutno u NBA ligi imate tri, eventualno četiri ekipe koje mogu da osvoje titulu, ostale nemaju nikakve šanse. Ako ste u tim drugim ekipama praktično ste bacili sedam mjeseci. Kada je bio sam u Cavsima sigurno je da Irving nije uživao, jer je njegov tim gubio.  Sa Jamesom pobjeđuju. I sada želiš da odeš iz ekipe u kojoj igra najbolji igrač na svijetu. Ne razumijem zašto neko ne želi da igra sa LeBronom Jamesom. Da mogu i ja bih igrao sa njim", rekao je Barkley. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi