Barkley: Tada sam shvatio da je Jordan bolji od mene

Zanimljiva priča NBA legende

Barkley: Tada sam shvatio da je Jordan bolji od mene

E. Čaušević

Jednu eru NBA lige obilježio je duel Michaela Jordana koji je tada igrao da Chicago Bullse, te Charlesa Barkleyja koji je nosio dres Phoenix Sunsa.

Naime, u finalu NBa lige u sezoni 1992/93. snage su odmjerile upravo ove dvije ekipe. Jordan je bio okosnica Bullsa, dok su navijači Sunsa najviše nade polagali u Barkleyja. Iako je Jordan jedan od najboljih košarkaša svih vremena, Barkley je uvijek vjerovao da je bolji od njega. Ipak, u jednom trenutku je shvatio da je Jordan neprikosnoven.

"Kada sam stigao u Sunse predsjedniku kluba Cottonu Fitzsimmonsu sam rekao da sam ja najbolji košarkaš na svijetu, te sam tražio da dovede nekoliko igrača kako bi osvojili titulu. On mi je samo rekao da će me u finalu čekati Jordan, a ja sam mu odgovorio da sam ja bolji od njega. Nakon nekoliko sekundi pauze poručio je da ćemo to tek vidjeti", rekao je Barkley, te dodao:

"Naravno, došli smo do finala i tu su nas čekali Bullsi. U prvoj utakmici su nas savladali jer smo mi bili previše nervozni. Prije druge utakmice pričao sam sa kćerkom koja me je pitala da li ćemo pobijediti. I njoj sam rekao da sam najbolji na svijetu te da ću izdominirati u tom meču. Odigrao sam savršen meč i postigao sam 42 poena. Jordan je uradio isto, ali je dodao 12 skokova i devet asistencija. Kada sam došao kući kćerka je plakala i rekla da smo ponovo izgubili. Kazao sam joj da mislim da je Jordan ipak bolji od mene. To je bio trenutak kada sam to shvatio".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije