"Ovaj mali tim se ne može mjeriti sa Bullsima"

Legendarni Charles Barkley poručio:

"Ovaj mali tim se ne može mjeriti sa Bullsima"

E. Čaušević

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena Charles Barkley izjavio je da se današnja ekipa Golden Statea ne može porediti sa onom Chicago Bullsa iz sezone 1995/96.

Bullsi su u toj sezoni na kraju imali nevjerovatan omjer od 72 pobjede i samo deset poraza. Nakon furioznog starta Goldena u ovoj sezoni mnogi stručnjaci izjavili su da bi ova ekipa napokon mogla oboriti ovaj rekort Bullsa koji je star 20 godina.

Ipak, nisu svi takvog mišljenja. Jedan od najboljih košarkaša svih vremena Charles Barkley kazao je da se ove dvije ekipe ne mogu porediti.

"Tadašnji tim Bullsa bi ubio ovaj mali tim. Daj čovječe, pa ko bi čuvao Michaela Jordana, Scottiea Pippena, Dennisa Rodmana? Nemojte biti smiješni. Košarka je danas mnogo lakša nego prije 20 godina. Golden State je veoma malen tim", rekao je Barkley.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.