Barnes dvije godine u Lakersima

Novo pojačanje u Staples Centru

Barnes dvije godine u Lakersima

Matt Barnes je novo pojačanje LA Lakersa. Dosadašnji član Orlanda je ovu vijest saopštio sinoć preko svog profila na popularnoj socijalnoj mreži Twitter.

„Zvanično, od sada sam član LA Lakersa. Želim svima zahvaliti na strpljenju i razumijevanju. Moj san je postao stvarnost“, rekao je Barnes, koji je prošle sezone na utakmici protiv Lakersa vodio pravi mali rat s Kobeom Bryantom, a sada će zajedno igrati u istom klubu.

Barnes je s aktuelnim prvacima potpisao ugovor na dvije godine vrijedan 3.6 miliona dolara. Iako je samo dan prije preko Twittera objavio kako ide u Toronto, to se neće desiti. Kanadskom klubu nije potreban još jedan krilni igrač nakon što su za 5.8 miliona dolara doveli Linasa Kleizu iz Olympiakosa.

Orlando nije imao prostora u Salary capu da ponudi Barnesu novi ugovor, pa će on zaigrati za osmi klub u NBA karijeri. U dosadašnjoj karijeri Barnes ima prosjek od 7.3 poena po utakmici, a najbolju sezonu je odigrao 2008/2009 kada je u dresu Phoenixa imao 10.2 poena po utakmici. Barnes tako dolazi u LA, grad u kojem je proveo četiri sezone igrajući za UCLA Bruinse u NCAA ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.