Bayern na 19-0
Bayern je nezaustavljiv u prvenstvu Njemačke i zaista je teško očekivati da ih iko može odvojiti od nove šampionske titule (Foto: EPA)

Nova pobjeda Bavaraca

Bayern na 19-0

M. Šljivak

Košarkaši minhenskog Bayerna savladali su na svom parketu Gottingen rezultatom 80:68 i tako su došli do 19 pobjede iz isto toliko utakmica.

Vodili su Bavarci od prvog do posljednjeg minuta. Gottingen nije mogao apsolutno ništa napraviti, pa je već na poluvremenu bilo plus 13 u korist tima Dejana Radonjića, 45:32.

Nastavak donosi laganu igru domaćih košarkaša. Gottingen je doduše u nekoliko navrata dolazio na minus pet, ali čim bi se Bayern uozbiljio razlika se povećavala i na kraju su domaći lagano priveli meč kraju.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Petterri Koponen sa 14 poena, dok je bh. košarkaš Nihad Đedović ubacio 11.

U poraženom sastavu Willis je ubacio 17, 13 je dodao Stockton, a Carter 12 koševa.

Ovo je Bayernu bila 19. pobjeda u sezoni i na omjeru su od 19-0, dok je Gottingen na omjeru od 7-13 i nalaze se na 14. mjestu tabele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi