Bayern poražen u Minhenu, Unicaja u polufinalu

Eurokup

Bayern poražen u Minhenu, Unicaja u polufinalu

E. Škorić

Košarkaši Bayerna teško su poraženi od Unicaje u trećem meču četvrtfinala Eurokupa sa 74:69.

Bayern je u trećem meču doživio drugi poraz od Unicaje, pa je samim tim ostao bez polufinala, dok će španski predstavnik protiv Lokomotiv Kubana igrati za finale.

Prva dionica je bila kobna za bavarski tim (17:10). Kasnije je Bayern  vodio, ali je Unicaja ipak uspjela da dođe do pobjede dobrom igrom u drugom poluvremenu.

Nemanja Nedović je sa 21 poen kod gostiju bio najbolji, a Dejan Musli dodao je 16 poena. U redovima Bayerna istakao se Vladimir Lučić sa 13 poena, dok je Reggie Redding ubacio 15, a Anton Gavel 11 poena.

Bivši bh. reprezentativac Nihad Đedović imao je samo tri poena na kraju meča.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

U drugom polufinalu je Hapoel iz Jerusalema, te se čeka pobjednik duela Valencia - Khimki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi