Bayern prokockao pobjedu, Đedović ubacio 15 poena

BBL, finale, druga utakmica

Bayern prokockao pobjedu, Đedović ubacio 15 poena

Edmir Škorić

Košarkaši Bayerna poraženi su od Brose Basketsa (80:78) u drugoj utakmici finalne serije doigravanja za prvaka Njemačke.

Bayern je u gostima prije tri dana slavio za vodstvo u seriji, ali Bavarci nisu pred svojim navijačima uspjeli da obrane brejk i da stignu do velikih 2:0. Čitavom utakmicom je Bayern bio bolji, držao prednost, ali je na kraju izgubio.

Domaći košarkaši su stekli sedam poena prednosti nakon prve dionice (20:13), a na poluvremenu su imali čak 14 poena prednosti. 

No, Brose Baskets se u nastavku probudio, na dvije i pol minute do kraja meča gosti su se primakli na tri poena zaostatka (76:73). 

Nihad Đedović je izgubio loptu u bitnom napadu za Bayern, pa je Brose Baskets izjednačio na 76:76 minutu prije kraja.

U zadnjem napadu za goste iz Bamberga Dawan Robinson pogađa za 80:78 sekundu prije kraja, pa su gosti počeli da slave.

Đedović je meč završio sa 15 poena, sedam asistencija, četiri skoka, ali i tri izgubljene lopte. Efikasniji od njega kod Bayerna bio je samo Bryant sa 16 poena, dok je Štimac ubacio 12, a Schaffartzik 10 poena. Wanamaker je sa 19 poena predvodio Bamberg, dok je Theis ubacio 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.