Đedović simultankom odveo Bayern u finale BBL-a

Pružio fantastičnu partiju

Đedović simultankom odveo Bayern u finale BBL-a

Večeras su se u petoj polufinalnoj utakmici njemačkog prvenstva u Berlinu sastali domaća Alba i Bayern. Nakon velike i dinamične borbe, uspješnija je bila ekipa Bayerna koja je nakon produžetka izborila plasman u finale BBL-a.

Konačni rezultat bio je 101:96, a definitivno prvo ime susreta bio je naš reprezentativac Nihad Đedović koji je za 40 minuta na terenu ubacio ubacio čak 30 poena. 

Đedović je za dva poena šutirao 60% (3/5), a za tri poena sjajnih 67% (6/9). Sa linije slobodnih bacanja je naš košarkaš ubacio šest poena (6/8), a svoj fantastičnom nastupu dodao je još tri skoka, pet asistencija i četiri ukradene lopte.

Domaći su nešto bolje ušli u meč, ali je cijelo prvo poluvrijeme prošlo u potpunom rezultatskom egalu. Ista slika je viđena i u nastavku, pa se na kraju otišlo u produžetke. Bayern je predvođen Nihadom Đedovićem stigao do pobjede vrijedne finala šampionata, u kojem će se sastati sa Brose Basketom.

U redovima poraženog tima je također sjajan bio McLean sa 29 poena, dok su u Bayernu odlična bila još dva Balkanca. Štimac je ubacio 14, a Savanović 12 poena.

Njemačka BBL, 1/2 finale:

Alba - Bayern 96:101 (88:88) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.