Bećiragić: Bilo je biti ili ne biti; Nurkić: Nije ista podrška kada gubimo, čast izuzecima

Izjave nakon rapsodije protiv Mađarske

Bećiragić: Bilo je biti ili ne biti; Nurkić: Nije ista podrška kada gubimo, čast izuzecima

Eldar Ganibegović

Nakon pobjede nad Mađarskom i plasmana u polufinale pretkvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre, svoje reakcije za zvaničnu stranicu KSBiH dali su i selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Adis Bećiragić, te jedan od ključnih igrača naše selekcije, Jusuf Nurkić.

Bosanskohercegovački košarkaši večeras su, iako im je i poraz s manje od šest poena razlike odgovarao, dominantno sa 78:103 pobijedili Mađarsku i osigurali plasman u polufinale pretkvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre, gdje ćemo za dva dana igrati protiv Izraela koji je pobjednik grupe A.

Nakon utakmice svoju reakciju za zvaničnu stranicu KSBiH dao je selektor Adis Bećiragić, koji je svjestan da je nakon poraza od Poljske ova utakmica bila "biti ili ne biti". 

"Kao i uvijek, prije svega pozdrav svima koji vole ovu reprezentacij i koji vole ovu državu", rekao je selektor, pa nastavio:

"Večeras smo odigrali jednu veoma tešku za nas utakmicu. Tešku zato što je bila utakmica biti ili ne biti. Čestitao bih prije svega igračima na njihovom ispunjavanju svih zadataka, na njihovoj koncentraciji i energiji. Ispred nas je jedna veoma važna utakmica s Izraelom koju ja manje-više dobro znam, jer sam protiv njih kao trener igrao. Morat ćemo se dobro pripremiti i igrati dobru odbranu. Ja se iskreno nadam da ćemo to uspjeti da bi došli do finama. Još jednom se zahvaljujem svima koji nas podržavaju i koji vole ovu reprezentaciju."

Oglasi

Selektor Adis Bećiragić o trijumfu nad Mađarskom i narednom protivniku, Izraelu 🇧🇦🏀

Posted by KSBiH on Wednesday, August 16, 2023

"Evo poslije utakmice, mislim da smo pokazali ozbiljnost. Svaku utakmicu koristimo kao pripremnu u biti, jer smo ekipa koja nije imala dosta pripremnih utakmica", rekao je Nurkić, pa se dotakao negativne atmosfere koja se stvorila nakon poraza od Poljske prije dva dana:

"Razumijemo da imamo podršku kad pobjeđujemo, a kad gubimo to nije podrška u punom smislu. Čast izuzecima. Svjesni smo svojih mana, kao što sam rekao prije utakmice. Dajemo sve od sebe, mislim da dajemo sve mogućnosti koje su pred nama i od sebe personalno, tako da smo napravili jednu dobru stvar."

"Ono što smo obećali jeste da idemo u drugi krug i da su nama personalni ciljevi da to ostvarimo. Imamo još dvije utakmice, idemo utakmicu po utakmicu i dat ćemo sve od sebe, to je sigurno", zaključio je Jusuf Nurkić.

Jusuf Nurkić nakon pobjede nad Mađarima i ulaska u polufinale pretkvalifikacija za OI 🇧🇦🏀

Posted by KSBiH on Wednesday, August 16, 2023

Jusuf Nurkić bio je naš treći najefikasniji igrač večeras nakon Muse i Alibegovića, ali i jedini na parketu s double-double učinkom. Imao je 12 poena, 10 skokova i tri asistencije. 

Dakle, naša selekcija već za dva dana igra protiv Izraela polufinalni meč, a finale je na rasporedu 20. augusta. 

Top Komentari

user1647539682
Tricu sutas jedva tablu pogodis ljudino ,te sve koseve su ti ova buranija namjestila..
0 2
user1647539682
Respekt za tvoju karijeru Nurkicu i kapa do poda ...ali i veceras si izgubio dosta lopti iz kojih smo u kontri primali trice ti se malo uozbilji i pravi razliku jer znamo da mozes..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi