Bećiragić svjestan kakvu grupu smo dobili, ali poručuje: "Nigdje ne idemo s bijelom zastavom"

Nismo imali sreće u žrijebu kvalifikacija za EP

Bećiragić svjestan kakvu grupu smo dobili, ali poručuje: "Nigdje ne idemo s bijelom zastavom"

Endin Čaušević

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je danas rivale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a svoj komentar nakon žrijeba dao je i selektor Adis Bećiragić.

Žrijeb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će se igrati u Finskoj, Poljskoj, Latviji i Kipru održan je danas, a svoje protivnike u grupi saznali su i bh. košarkaši.

Naši košarkaši u žrijebu i nisu baš imali sreće jer će naši protivnici za plasman na EP biti Francuska, Hrvatska i Kipar.

Kipar iz ove grupe ide direktno na EP jer je jedan od domaćina, a preostale tri reprezentacije borit će se za još dva mjesta koje vode na završnicu.

Nakon žrijeba svoj komentar dao je i Adis Bećiragić koji je svjestan da naše košarkaše očekuje veliki izazov, ali da naša ekipa nigdje ne ide s bijelom zastavom i da vjeruje da se cilj može ispuniti, a to je plasman na Eurobasket.

Oglasi

"Očekuje nas veliki izazov u kvalifikacijama za Eurobasket. Najviše zbog činjenice da je tu Kipar, kojem je kao jednom od domaćina Evropskog prvenstva osiguran direktan plasman na takmičenje. To znači da ćemo se boriti s Francuskom i Hrvatskom za dva preostala mjesta", rekao je Bećiragić i dodao.

"U bliskoj prošlosti dobro smo se upoznali s Francuzima, oni su velesila i apsolutni favorit grupe. Hrvatska je trenutno u svojevrsnom ‘rebuildingu’ reprezentacije s novim selektorom i sigurno je da će također biti jako težak protivnik, s obzirom na količinu talenta koju su oduvijek posjedovali".

"Mnogo toga će ovisiti i o tome u kakvim će sastavima svi nastupiti. Daleko je februar, kada se igraju prve utakmice kvalifikacija. U svakom slučaju, naravno da ne idemo nigdje s bijelom zastavom, vjerujemo u sebe i ispunjenje konačnog cilja, a to je odlazak na Eurobasket".

Utakmice kvalifikacija igraju se u tri prozora, a u svakom po dva kola. Prve utakmice su od 19. do 27. februara 2024. godine, druge od 18. do 26. novembra, a treće od 17. do 25. februara 2025. godine.

Top Komentari

Realist
Ljudi, BiH gazi Hrvatsku ko tamo si, 100%, osim sko se cudo ne desi kod Sesara
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi