Jovanović pljuvao reprezentaciju BiH za koju je igrao, brutalan odgovor Muse će zauvijek pamtiti!

Izjava koja je mnoge šokirala

Jovanović pljuvao reprezentaciju BiH za koju je igrao, brutalan odgovor Muse će zauvijek pamtiti!

Endin Čaušević

Bivši košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine, Zlatko Jovanović, gostovao je u podcastu "Jao Mile" u kojem nije govorio baš lijepe stvari o selekciji za koju je igrao zbog čega se javno oglasio i Džanan Musa koji je svojim odgovorom za sva vremena začepio usta nekadašnjem reprezentativcu naše zemlje.

Jovanović je nastupao u reprezentaciji BiH zbog svoje majke koja je rođena u našoj zemlji, a inače on je rođen u Zrenjaninu.

Kako u reprezentaciji Srbije nije mogao da igra odlučio se za BiH gdje nije ostavio neki poseban trag, a da stvari budu gore odlučio je pričati o stvarima u koje se ne bi trebao petljati s obzirom da su mu mnogi poručili da ne govori istinu.

Naime, Jovanović je u navedenom podcastu govorio da se bh. tim sklapa po nacionalnom ključu i da vlada totalni kuršlus.

"Kada kažeš nekome reprezentacija, svi smatraju, to je ‘wow’. Ja sam tako kao klinac uvijek smatrao, ali kad odeš tamo i vidiš kakav je to kuršlus, ti ne bi vjerovao. Ja sam i dan danas blizak sa ljudima u Savezu, ali vjerovatno si čuo, bio ti je Feliks Kojadinović u podkastu, kako se raspoređuju igrači, iz kojeg entiteta, koliko ove vjere, koliko one", rekao je Jovanović i dodao.

Oglasi

"Ne možeš da selektiraš ekipu od 12 igrača za kvalifikacije ako ne rasporediš tačno, dajem primjer, četiri pravoslavca, četiri katolika i četiri igrača islamske vjeroispovjesti".

Njegove riječi se nisu baš svidjele bh. javnosti, ali ni košarkašima koji nose dres reprezentacije BiH.

Nakon što je vidio Jovanovićevu izjavu na Instagramu se oglasio Džanan Musa koji nije mogao ostati imun na ono što je izrečeno. Musa je poručio jasno i glasno da to nije istina, a dodao je da je BiH reprezentacija gdje su se uvijek odazivali oni najbolji košarkaši za razliku od nekih drugih selekcija.

"Pljuvati i govoriti o reprezentaciji BiH, za koju si između ostalog i igrao je jako neprofesionalno. Naša reprezentacija možda ima mane, ali za istu su uvijek igrali najbolji raspoloživi igrači", napisao je Musa na Instagramu.

Opis nije dostupan.

Jovanović je prije nekoliko godina završio igračku karijeru i posvetio se trenerskom poslu, a trenutno radi u Slovanu.

U BiH je nastupao za Borac, Igokeu, Slobodu, Bosnu i Sparse.

Top Komentari

realista1982
Istinu je čovjek rekao, nedavno je isto rekao i Vaha Halilhodzić za fudbalsku reprezentaciju pa ga niko ne napade... MORAMO SE OKRENUTI OKO SEBE I BITI REALNI!!!
11 3
Mowzilla
Nista nije slagao, covjek rekao zivu istinu i iznjeo cinjenice tadasnje i sadasnje. Mozda jeste malo bolja situacija u kosarkaskoj repci, ali opet se upotrebljava nacionalni kljuc zbog balansa, pa makar to samo jedan bio iz igoke-e...
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi