Begović: Jordan i Pippen su košarkaški idoli iz djetinjstva

Zmaj komentarisao NBA

Begović: Jordan i Pippen su košarkaški idoli iz djetinjstva

Golman reprezentacije Bosne i Hercegovine Asmir Begović i njegov kapiten u redovima Stoke Cityja Ryan Shawcross, zajedno sa svojim ljepšim polovinama, prisustvovali NBA susretu između Milwaukee Bucksa i New York Knicksa koji je odigran u O2 Areni u Londonu.

Begović, koji očito favorizuje Knickse, ove sezone baš i nema priliku da se raduje njihovim pobjedama obzirom da su zabilježili tek pet pobjeda.

Nakon utakmice i novog poraza Knicksa bh. golman je prokomentarisao susret za lokalnu TV stanicu.

"Fudbal je za mene sport broj jedan, ali samo tokom zime znao često igrati i košarku, to je bilo nekako prirodno", kazao je Begović.

O svojim košarkaškim uzorima u djetinjstvu Begović kaže.

"Odrastao sam u Michael Jordana, Scottieja Pippena i Charlesa Barkleyja, tu su svakako bili i igrači sa Balkana kao što su Toni Kukoč i Vlade Divac", istakao je Asmir, te dodao:

"Kukoč je u Bullsima bio veoma važan igrač tokom njihove ere 90-ih godina".

Trebinjac je na usporedio fudbal i košarku, čiji je veliki fan, ali i ostalih američkih sportova.

"Morate biti sportista prije svega. Svi znamo da se fudbal igra nogama, košarka ruka, tako da tu nema nekih puno sličnosti", istakao je golman naše reprezentacije i Stoke Cityja, dodavši da su Chicago Bullsi ove sezone njegovi favoriti za osvajanje šampionske titule.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.