Bell potpisao s Jazzerima

Umjesto Lakersa izabrao Jazzere

Bell potpisao s Jazzerima

Raja Bell, ipak, neće preći u LA Lakerse. Umjesto aktuelnih prvaka Bell je izabrao Utah Jazz s kojom je potpisao ugovor na tri godine vrijedan približno 10 miliona dolara.

Bell je sinoć trebao stići u LA na ESPY Award gdje bi se sastao s Kobeom Bryantom, koji je imao zadatak da uvjeri Bella da potpiše ugovor s Lakersima. Bryant je prethodnih dana često telefonom komunicirao s Rajom, ali se vrlo dobri bek Golden Statea odlučio za prelazak u Utah.

Glavni razlog je taj što mu Lakersi nisu mogli ponuditi onoliko koliko Jazzeri. Lakersi su doveli Stevea Blakea i produžili ugovor s Derekom Fisherom, pa su Bellu za narednu sezonu mogli ponuditi samo 1.8 miliona dolara. Bell je odbio tu ponudu, kao i ponudu Chicaga da potpiše ugovor na dvije godine vrijedan 8 miliona dolara. Problem je bila druga godina ugovora, u kojoj bi Bell bio isplaćen samo ukoliko bi odigrao najmanje 60 utakmica.

Prošlu sezonu je Bell počeo u Charlotteu, a onda je mijenjan u Golden State kao dio tradea u kojem je Stephen Jackson prešao u Charlotte. Bell je prije Charlottea igrao za Phoenix. U Jazzerima se od njega očekuje da popuni prazninu nastalu odlaskom Kylea Korvera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti