Nekad zvijezda, danas neprepoznatljiv čovjek i psihijatrijski slučaj koji je opasnost po druge ljude
Ben Gordon je nekada igrao odličnu košarku u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, ali nakon okončanja karijere počeli su ozbiljni psihički problemi (Foto: Screenshot)

Ben Gordon ponovo uhapšen

Nekad zvijezda, danas neprepoznatljiv čovjek i psihijatrijski slučaj koji je opasnost po druge ljude

M. Šljivak

Nekadašnja velika zvijezda najjače košarkaške lige svijeta, Ben Gordon (40), ponovo je uhapšen u gradu Stamford (Connecticut) i to nakon što je mahao nožem uz agresivno ponašanje u jednoj radnji gdje je došao kupiti sok, a to je samo još jedan u nizu incidenata kojeg je prethodnih mjeseci napravio ovaj nekadašnji NBA igrač.

Ben Gordon je nekada bio velika NBA zvijezda. Treći pik drafta iz 2004. godine igrao je fenomenalnu košarku u Chicago Bullsima, a karijera u kojoj je nastupao još za Detroit, Charlotte i Orlando, trajala mu je do 2015. godine.

Nakon njenog završetka počeli su ozbiljni problemi sa zdravljem bivšeg košarkaša. Često je iza rešetaka zbog brojnih ispada koje ima. Ljekarski nalaz otkrio je kako ima ozbiljne psihičke probleme i samo je pitanje kada će napraviti nešto grozno.

Ovog puta je uhapšen jer je u jednoj radnji mahao nožem i agresivno se ponašao. Policija je reagovala, prvo je odveden na psihijatriju, a zatim i u policijsku postaju.

Poridica ga je ponovo čupala iz nevolja. Plaćeno je 10.000 dolara kako bi ga pustili iz pritvora, no morat će se pojaviti na suđenju krajem mjeseca.

Prethodnih mjeseci Ben Gordon je često bio u centru pažnje američke javnosti. U novembru je prošle godine nokautirao je dvojicu pripadnika osiguranja u jednom restoranu i to je samo jedan u nizu nevjerovatnih skandala.

Oglasi

Ranije je pretukao sina zbog čega je završio iza rešetaka, a na listi djela koje je napravio je pljačka, napad na djevojku, lažna dojava o požaru...

Sreća po njega je samo ta što je tokom karijere zaradio dovoljno novca da može plaćati izlazak iz pritvora. Ipak, samo je pitanje kada će napraviti neko veliko djelo.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CnwSJbUuof7/?hl=en[/instagram]

Njemu je oružje konstantno u rukama iako je psihijatrijski slučaj. Maše njim u javnosti i čovjek u takvom stanju može napraviti svašta.

Gordon je karijeru počeo u Chicago Bullsima. Izabran je kao treći pik drafta 2004. godine iza Dwighta Howarda i Emeke Okafora.

U karijeri je na prosjeku od 15 poena po meču, a najbolji je bio u sezoni 2006/2007 kada je ubacivao 21.4 poena po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi