Ben Simmons - zvijezda u usponu

Velika budućnost je pred ovim momkom

Ben Simmons - zvijezda u usponu

Eldar Ganibegović

Ben Simmons je poseban. Igrač Philadelphije Sixersa u svojoj prvoj sezoni u NBA ligi radi velike stvari. Riječ je o momku koji je prethodne godine stigao u najjaču ligu svijeta, kada su ga Sixersi uzeli sa prve pozicije na draftu, ali povreda je spriječila ovog 21-godišnjaka da već u prvoj sezoni pokaže cijeli svoj talenat.

Povreda je iza njega i odmah pokazuje o kakvoj košarkaškoj veličini je riječ. Philadelphija sa njim i bez njega nije ista ekipa. Pruža nevjerovatne partije i do sada je jedan od glavnih kandidata za rookieja godine.

Simmons je nosilac igre Sixersa, naravno ne treba zaboraviti ni Joela Embiida, kao i ostale saigrače, koji ove sezone igraju strašnu košarku. Prvi put poslije pet godina, Philadelphija je mjesec decembar završila s većim brojem pobjeda nego poraza, što mnogo toga govori.

Kvalitete Australijanca su mnoge. Prije svega, igrač koji je u prodoru skoro pa nezaustaljiv, manu mu predstavlja šut, koji će sigurno godinama popraviti. Skače, zabija, asistira u odbrani je solidan, sve ovo ga čini trenutno najbolji rookijem sezone.

Statistika kaže da prosječno postiže 18 poena, bilježi 7.1 aistenciju po meču, uz to prosjek skokova mu je 9,3 i po utakmici krade 2,3 lopte. Brojke ne lažu, on je zaista sjajan u svojoj prvoj godini i ima pravo da se nada nagradi najboljeg rookieja sezone, a ko zna koje su mu granice u skorijoj budućnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi