Cavsi protiv Memphisa do 11. vezane pobjede, Iverson gledo trijumf 76ersa

LeBron briljirao u finišu

Cavsi protiv Memphisa do 11. vezane pobjede, Iverson gledo trijumf 76ersa

Cleveland Cavaliersi su na svom parketu stigli do 11 pobjede u nizu savladavši Memphis Grizzliese rezultatom 116:111.

Gosti su ipak nešto bolje otvorili susret, pa su većim dijelom prve četvrtine imali prednost.

Ipak, početkom drugog perioda Cavsi "dodaju gas" i vrlo brzo preuzimaju vodstvo. Prednost Cavsa je do poluvremena konstantno rasla, pa se na odmor otišlo rezultatom 66:52 u korist domaćih.

U trećoj četvrtini su Cavsi stigli i do najveće prednosti na susretu od 19 poena, ali u se četvrtom periodu Memphis uspijeva poptuno vratiti u igru.

Nekoliko minuta prije kraja susreta Grizzliesi dolaze i do izjednačenja, ali onda James preuzima stvari u svoje ruke, postiže posljednjih 13 poena Cavsa na utakmici i odvodi svoju ekipu do trijumfa.

Upravo je LeBron James bio najefikasniji pojedinac susreta sa double-dobule učinkom od 34 poena i 12 skokova. Kod Cavsa su odlične partije pružili i Kevin Love (20 poena i 11 skokova), te JR Smith (17 poena).
Kada je u pitanju Memphis istakli su se Tyreke Evans sa 31 poenom i Marc Gasol sa 27.

Odličnu utakmicu u Wells Fargo Centru u Philadelphiji su odigrali domaći 76ersi i Detroit Pistonsi. Ovaj susret je sa tribina pratio i legendarni playmaker Phile Allen Iverson, a 76ersi su na kraju slavilki rezultatom 108:103.

Domaći su bili u prednosti većim dijelom susreta, a početkom drugog poluvremena su imali i plus 18.

Ipak, Detroit se uspio vratiti u susret i u četvrtoj četvrtini nakratko preuzeti vodstvo. 76ersi su, međutim, brzo uzvratili i na kraju slavili pobjedu.

Najefikasniji u redovima Phile su bili Robert Covington i Joel Embiid sa po 25 poena. JJ Redick je dodao 18, dok je Dario Šarić postigao 17 poena.
Kod Detroita su najraspoloženiji bili Tobias Harris (27 poena) i Reggie Jackson (25 poena).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi