Benzing potpisao za Bešiktaš

Nijemac u novom klubu

Benzing potpisao za Bešiktaš

Nijemac Robin Benzing karijeru će nastaviti u Bešiktašu.

Kako prenosi Sportando, inače portal specijalizovan za košarku, 29-godišnji njemački košarkaš je postigao dogovor sa crno-bijelima i stanovnik Istanbula će biti u narednih godinu dana.

"Radujem se novom izazovu i novom poglavlju u karijeri. Pred nama je veliki izazov i uzbudljiva godina, kako u domaćem šampionatu, tako u Ligi prvaka", kazao je Bencing nakon potpisa za novi klub.

Posljednji angažman Benzing je imao u Wurzburgu, gdje je prošle sezone prosječno bilježio po 17.2 poena, 4.1 skok i 1.8 asistencija na 30 utakmica njemačkog prvenstva.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Kroz karijeru je još igrao za Langen, Ulm, Bayern, Zaragozu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi