Beograd domaćin final foura
Arena će biti poprište borbe za najbolju ekipu u regiji

NLB Liga

Beograd domaćin final foura

Srbijanska prijestolnica, Beograd, definitivno je odlučeno, biće domaćin završnice NLB Lige, final foura turnira ovog takmičenja. Turnir će se održati od 16. do 18. aprila u Beogradskoj Areni, a zajednički organizatori biće KK Partizan, KK Crvena zvezda i grad Beograd.

Podsjetimo, kandidat za organizaciju F4 regionalne lige bila je i zagrebačka Arena, obzirom da će uz tri srbijanska kluba (Partizan, Zvezda i Hemofarm) na turniru igrati i Cibona, ali su u rukovdstvu NLB Lige ipak odlučili da prednost ustupe Beograđanima.

Beograd je već jednom bio domaćin završnice NLB Lige i to 2005. godine kada se igrao final eight. Utakmice su igrane u dvorani Pionir, a titulu je osvojio Hemofarm iz Vršca.  

Polufinalni susreti u kojim će se sastati prvak regularnog dijela sezone i četvrtoplasirana ekipa, odnosno ekipe koje osvoje drugo i četvrto mjesto, igraće se 16. aprila, a finale je zakazano za subotu, 18. aprila. Konačan plasman u NLB Ligi nakon ligaškog dijela takmičenja biće poznat sutra, kada su na rasporedu susreti posljednjeg kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti