Besane noći u najavi: Počinje lov na Cleveland!
Foto: EPA

Besane noći u najavi: Počinje lov na Cleveland!

Boston Celtics - Chicago Bulls

Midhat Šljivak

Prava uzbuđenja u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, NBA ligi, kao i obično počinju tek sredinom aprila. Nakon 82 utakmice u sezoni, najbolji timovi Istočne i Zapadne konferencije sada će se boriti za najbolji tim lige, titulu koju brane Cleveland Cavaliersi. Utakmice počinju već u subotu i nedjelju i sigurno je da ljubitelji ove igre neće imati mnogo sna. 

Sjajna sezona je iza Boston Celticsa. Završili su kao prvi tim Istočne konferencije ispred aktuelnih prvaka Clevelanda i sigurno je da će biti žestok rival ovom timu u doigravanju. Prva prepreka za Celticse su uvijek neugodni Chicago Bullsi. Ovaj tim je u foto finišu uspio da uđe u doigravanje, a iako su završili kao osmi, izjednačen kvalitet timova na istoku, mogao bi donijeti interesantnu seriju. Da je neko pričao prije nekoliko godina kako će Isaiah Thomas biti vođa franšize, većina ljubitelja košarke bi mu rekla da je lud, ali to je i ove sezone jednostavna istina. Omaleni bek je čudesnim nastupima i ove sezone bio nezaustavljiv, a uz pomoć koju ima u zaista odlično posloženom timu predvođenim trenerom Bradom Stevensom, Celticsi s punim pravom traže velike stvari ove sezone. Međutim, Chicago je ekipa koja se ne smije otpisati. Imaju jednog od najboljih igrača lige u liku Jimmyja Butlera, a ako Dwyane Wade uspije biti na pravom nivou u ovoj seriji, Celticsi bi mogli imati problema s Bullsima. Ove sezone su ova dva tima odigrala četiri utakmice, a omjer je neriješen 2:2. Prognoza ove serije je pobjeda Bostona u šest utakmica (4:2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti