Bešiktaš superioran protiv Brose Basketsa

Bešiktaš superioran protiv Brose Basketsa

M. Šljivak

Košarkaši Bešiktaša upisali su i drugu pobjedu u Euroligi. Večeras su kao gosti slavili ubjedljivu pobjedu nad njemačkim Brose Basketsom rezultatom 86:71.

Prva dionica je donijela vrlo zanimljivu košarku. Timovi su gotovo svih deset minuta bili izjednačeni, ali je Bešiktaš ipak u završnici stekao veoma dobrih pet poena prednosti 24:19.

 

Potom je usljedio pravi potop tima iz Bamberga. Turski prvak je drugu četvrtinu lagano dobio rezultatom 23:12, što im je na poluvremenu dalo prednost od 16 poena, 47:31.

 

Slična igra viđena je i u trećoj četvrtini. Bešiktaš je mnogo bolje stajao na parketu, pa su i treću dionicu lagano dobili sa 20:11, te je pitanje pobjednika već bilo riješeno. U posljednju četvrtinu Bešiktaš je ušao sa plusom od 25 poena 67:42. 

 

Posljednja četvrtina je bila samo rutinsko odrađivanje posla turskog prvaka iako su domaći smanjili zaostatak Bešiktaša na samo 15 razlike.

 

Pobjedničku ekipu je predvodio Curtis Jerrells sa 27 poena, dok je Anton Gavel kod domaćeg tima ubacio 21 poen.

 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.