Bešiktaš ubjedljivo savladao Anadolu Efes

Polufinale play-offa turskog prvenstva

Bešiktaš ubjedljivo savladao Anadolu Efes

D. Rakanović

Košarkaši Bešiktaša savladali su na domaćem parketu Anadolu Efes sa 90:71 i poveli sa 1:0 u polufinalnoj seriji play-offa turskog prvenstva.

Nakon izjednačene igre u prvoj četvrtini u kojoj je Efes imao tri poena prednosti (25:22). U drugoj četvrtini Bešiktaš je zaigrao daleko bolje u oba pravca i stvorio prednost od 15 poena razlike (48:33). U nastavku igre Efes je pokušao se vratiti, ali Bešiktaš je sigurno kontrolisao meč i došao do važnog trijumfa u borbi za finale. 

DJ Strawberry vodio je Bešiktaš do pobjede sa 22 poena. Pratili su ga Sertak Sanli sa 15 poena i sedam skokova. Vladimir Štimac je postigao 12 poea, a Erkan Veyseloglu je dodao 11 poena. 

U ekipi Efesa istakli su se Dogus Balbay i Thomas Huertel sa po 15 poena. 

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Druga utakmica ovog polufinalnog para na programu je u četvrtak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi