Bh. derbi u „Pioniru“
Kikanović i Milošević protiv Gordića

Regionalna NLB liga, 13. kolo

Bh. derbi u „Pioniru“

Derbi 13. kola NLB lige odigraće u „Pioniru“ Crvena zvezda i podgorička Budućnost. Biće to međusobni duel Elmedina Kikanovića i Milana Miloševića sa jedne i Nemanje Gordića sa druge strane.

Teško je reći koja ekipa ima prednost jer su po kvaliteti izjednačeni, no domaćin se uzda u svoj parket i podršku sa tribina.

Težak zadatak očekuje Vojvodinu koja će ugostiti Zadar. Novosađanima na ruku ide činjenica da im je forma u usponu i da su gosti umorni od nastupa u Eurocupu.
Neizvjestan duel biće i u Splitu gdje će domaći sastav ugostiti Hemofarm STADA, dok bi FMP u duelu sa Krkom trebao zabilježiti novi trijumf.
Sve utakmice igraju se u subotu.

Parovi
Crvena zvezda - Budućnost m:tel, Split CO - Hemofarm STADA, Bosna ASA BHT - Partizan, FMP - Krka, Union Olimpija - Zagreb CO, Cibona - Helios Domžale, Vojvodina Srbijagas - Zadar

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.