Bh. juniorke doživjele novi debakl na Eurobasketu

Francuska slavila uvjerljivu pobjedu

Bh. juniorke doživjele novi debakl na Eurobasketu

Bh. juniorke danas su doživjele novi težak poraz na Eurobasketu koji se ovih dana igra u Udinama.

Bolje od izabranica Slaviše Ožegovića ovog puta su bile reprezentativke Francuske koje su slavile pobjedu rezultatom 91:47.

Već nakon prvog poluvremena je pitanje pobjednika bilo rješeno. Francuskinje su prvi period dobile sa 23:14, a drugi sa 23:11, pa su imale 18 poena prednosti. U drugom poluvremenu njihova prednost je iz minuta u minut samo rasla, da bi na kraju bilo konačnih 91:47.

Ovo je bio četvrti nastup za bh. juniorke na ovom Eurobasketu i upisan je i četvrti poraz.

Najefikasnija kod domaćih je bila Nabala Fofana sa 14 poena, dok je dva manje dodala Paloma Wouts. Kod bh. ekipe najbolja je bila Gorana Marjanović sa 12 poena, a Sara Heljić je dodala osam.

Francuska - Bosna i Hercegovina 91:47 (23:14, 20:11, 22:9, 26:13)

Top Komentari

SEIKO
koja budala šalje ove nane da se iživljavaju nad njima.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi