Bh. kadeti savladali i Švicarsku

EP B-divizije

Bh. kadeti savladali i Švicarsku

E. Čaušević

Košarkaška kadetska reprezentacije Bosne i Hercegovine večeras je savladala Švicarsku (70:55) na Evropskom prvenstvu B-divizije koje se igra u Sarajevu.

Bh. košarkaši su uspjeli upisati i četvrtu pobjedu na Evropskom prvenstvu u okviru grupe D, a večeras su u dvorani u Hadžićima bili bolji od Švicarske sa 70:55 i tako zadržali prvo mjesto.

Našu ekipu do pobjede vodio je sjajni Alem Husejinović koji je upisao 22 poena, dok je Denis Haličević dodao 11 poena. Već sutra naše momke očekuje nova utakmice, a u okviru 5. kola igraju protiv Ukrajine.

Ovo je ujedno posljednje kolo grupne faze nakon čega će na rasporedu biti četvtfinalni dueli. Podsjećamo, plasman u A-diviziju izborit će tri najbolje ekipe sa ovog Evropskog prvenstva.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi