Bh. kadeti demolirali Kosovo

Uvjerljiv trijumf

Bh. kadeti demolirali Kosovo

M. Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH pobijedila je večeras u Sarajevu Kosovo sa uvjerljivih 115:58 u odgođenom meču 1. kola Evropskog prvenstva B divizije.

Mladi bh. košarkaši su opravdali ulogu velikog favorita i na kraju su upisali uvjerljiv trijumf protiv slabašnog rivala.

Prva dionica donijela je apsolutnu dominaciju bh. kadeta. Ovaj dio gre dobili su 32:3 i pitanje pobjednika je riješeno nakon deset minuta igre.

Spustio je naš tim gas u ostatku prvog dijela i na poluvrijeme su otišli sa plus 36 (54:18).

Ipak, u nastavku su uspjeli da povećaju prednost. Bilo je samo pitanje sa koliko će poena prednosti završiti ovaj meč, a na kraju je bilo plus 57.

Svi bh. košarkaši su se upisali u strijelce u ovom meču. Najefikasniji je bio Alem Huseinović sa 17 koševa, dok je orhan Špago dodao 16.

Albin Berisha je kod Kosova ubacio 16 koševa.

Top Komentari

gladijajator
Bolje da nisu vizu dobili,svi oštre q. na njima.
11 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti