Bh. košarkašice danas imaju meč loptu za plasman na Eurobasket

Duel protiv Švicarske

Bh. košarkašice danas imaju meč loptu za plasman na Eurobasket

Haris Zilić

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas ima meč loptu za plasman na Eurobasketo ove godine.

Izabranice Gorana Loje, odigrale su sjajne kvalifikacije, koje završavamo balonom u ruskom Orenburgu, gdje će biti odigrani mečevi 5. i 6. kola.

U utakmici 5. kola, danas sa početkom u 12:30, naše djevojke igraju protiv Švicarske, koju smo u prvom meču u Sarajevu dobili 19 poena razlike.

Trijumfom protiv Švicarki, bh. košarkašice bi osigurale vizu za Eurobasket nakon dvije decenije posta.

U ovom balonu igrat ćemo bez dvije najbolje košarkašice, Marice Gajić i Jonquel Jones, ali bez obzira na to, naša selekcija je u ovom trenutku iskusnija od Švicarske i u ovaj duel ulazimo kao favoriti, ali to treba opravdati i na terenu.

Umjesto Jones, u našem timu će biti druga Amerikanka, Courtney Hurt, koja ima naše državljanstvo i sigurno će biti od velike pomoći našim djevojkama u najvažnijoj utakmici za žensku bh. košarku u posljednjih 20 godina.

Top Komentari

kostro
Samo naprijed djevojke.SRETNO
4 0
Sanagoal
Nadamo se uspjehu ??
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi