Zmajice jedinstvene pred Europsko prvenstvo: Idemo BiH predstaviti u najboljem svjetlu

Održana press-konferecija u Tuzli

Zmajice jedinstvene pred Europsko prvenstvo: Idemo BiH predstaviti u najboljem svjetlu

E. Dindić

Danas je u Tuzli održana press-konferencija povodom odlaska ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine na Europsko prvenstvo. Tim povodom prisutnim novinarima obratili su se generalni sekretar Amer Čolan, tim- menadžer Razija Mujanović, selektor Goran Lojo te igračice Milica Deura, Marica Gajić, te Jonquel Jones. 

Goran Lojo istakao je zadovoljstvo urađenim poslom.

"Sve treninge koje smo planirali smo i završili, a kada je riječ o zdravstvenom biltenu igračica, mogu reći da je on povoljan. Sve su spremne i dale su svoj maksimum toko priprema", rekao je Lojo te dodao:

"Uradit ćemo sve da pokušamo ostvariti jednu pobjedu koja bi nas odvela u drugi krug prvenstva. Sve ostalo što napravimo, za nas bi bila velika pobjeda, uspjeh i dodatni iskorak u košarci. Davat ćemo maksimum i ostvariti najbolji mogući rezultat", naveo je selektor, istaknuvši da mu je velika čast što će bh. igračice predvoditi i na idućim kvalifikacijama za Eurobasket 2023. godine

Tim menadžer Razija Mujanović istakla je da su sve košarkašice dobro radile, te da ono najbolje od košarkašica tek očekuje.

"U tom periodu mi smo imali kontrolne utakmice gdje nam rezultat nije značio, već nam je bilo bitno da se poslože neke stvari i da sve igračice razigramo u čemu smo uspjeli. Naš rad će tek sada biti vidljiv"

Oglasi

Kapitenka Milica Deura istakla je da je atmosfera ono najbolje što ih krasi, te da će na tome graditi svoju igru na Europskom prvenstvu.

"Uz kvalitet koji posjedujemo i timski duh, vjeruje da će nam atmosfera navijača pomoći. Za sve nas će biti prvi put da nastupamo na ovakvom takmičenju i to je veliki motiv da se pokažemo i predstavimo BiH u najboljem svjetlu. Vjerujem da ćemo sve pokazati na terenu i sve vas koji navijate za nas učiniti ponosnim"

Jedna od najboljih košarkašica svijeta Jonquel Jones istakla je da joj je ponos što igra za Bosnu i Hercegovinu.

"Uklapam se dobro u ekipu i očekujem da dobro igramo i pobijedimo mnogo utakmica. Znam da BiH dugo godina nije bila na Evropskom prvenstvu, ali ja se dobro osjećam, spremna sam da igram i dam svoj doprinos"

Generalni sekretar Amer Čolan istakao je da je u potpunosti zatvorena financijska konstrukcija.

"Sve smo uspješno priveli kraju, tako da naša ekipa bez poteškoća odlazi na Evropsko prvenstvo. Ovom prilikom bih se svima zahvalio koji su nam pomogli tokom pripremnog perioda", izjavio je generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan.

Evropsko prvenstvo u košarci će biti održano u Španiji i Francuskoj od 17. do 27. juna ove godine.

Top Komentari

Husrefbeg22
Naprijed BiH!
7 0
zevs
ova Jones je ko kad bi u muškoj selekciji imali Antetoukoumpa
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi