Veliki pad u igri koštao BiH plasmana u polufinale Eurobasketa

Katastrofalan posljedni period

Veliki pad u igri koštao BiH plasmana u polufinale Eurobasketa

E. Dindić

Muška kadetska (U-16) reprezentacija Bosne i Hercegovine  nije uspjela se plasirati polufinale Europskog prvenstva B divizije! Oni su danas u sjajnom duelu poraženi od Finske rezultatom 75:65.

Prvih 10 minuta vidjeli smo odličnu košarku gdje su izabranici Bobana Ninića nakon prvog perioda imali prednost od 21:16. U drugom periodu gledali smo igru koš za koš, te u takvom omjeru snaga bolje se snalazi Finska koja ovaj period rješava u svoju korist rezultatom 19:18. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 39:35 u korist naše selekcije.

Treći period nismo vidjeli previše atraktivnu košarku pa je naša selekcija ovaj period riješila u svoju korist sa 13:9, te nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 52:44 u korist Bosne i Hercegovine.

U četvrtom periodu naša selekcija kao da je ostala bez inspiracije i igre, što su iskoristili  mladi košarkaši Finske te na kraju zasluženo odlaze u polufinale rezultatom 75:65. Ovaj period je inače završen nevjerojatnim rezultatom 31:13 u korist pobjedničkog sastava.

Finsku su predvodili u ovom susretu Elmeri Abbey sa 19 poena i Olavi Suutela sa 18. Bolji od ostalih u našoj selekciji bili su Bakir Đedović sa 18 poena, odnosno Faris Duvnjak sa 13 poena.

Top Komentari

user1597698961
Veliki boban ninic,smrad od trenera,,suple price da iz donjeg vakufa ide na pomocnika besiktas,on ode u xrnu goru neki tim trenirat
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi