BiH igra najvažniji meč na prvenstvu: Danas ćemo dati i više od svojih mogućnosti

Selektor Admir Prašović za SportSport.ba

BiH igra najvažniji meč na prvenstvu: Danas ćemo dati i više od svojih mogućnosti

M. Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacije Bosne i Hercegovine danas igra možda i najvažniji meč na Evropskom prvenstvu u Udinama.

Nakon četiri teška poraza pred izabranicima Admira Prašovića je danas duel za plasman protiv Sjeverne Makedonije, a pobjedom bi naši momci osigurali opstanak u društvu najboljih selekcija Evrope.

Selektor Prašović je za SportSport.ba pred ovu utakmicu istakao kako će ekipa dati i više od svojih mogućnosti kako bi došli do trijumfa.

"Danas igramo odlučujuću utakmicu za opstanak u A diviziji. To bi bila velika stvar za nas. Pokušat ćemo pobijediti Makedoniju, dat ćemo i više od svojih mogućnosti. Makedonci igraju dobro, agresivno. Izgubili su na jednu loptu od Španije, izgubli su na produžetke od Izraela i lagano su dobili Latviju. Lako su mogli biti prvi, ali mi svoju šansu vidimo u mentalnom sklopu i da prevaziđemo sve probleme koje smo imali Primali smo dosta laganih poena u skok igri, sve su nas ekipe nadskakale. Gubili smo dosta lopti, moramo smirti playmakere, da imamo konkretniji napad, kako bismo otvorili mogućnost pobjedi", rekao je Prašović i dodao je:

"Vjerujem da će momci dati sve od sebe. Igrali smo s najjačim ekipama, sve tri ekipe iz grupe su otišle u četvrtfinale. Turska je priča za sebe i nekako je došlo na red da igramo sa reprezentacijom sa kojom možemo igrati svih 40 minuta".

Bh. kadeti će na parket od 16:30 sati.

Top Komentari

Rus
Idi beri maline. Nije kosarka za tebe.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi