I Srbija savladala bh. kadete

Treći poraz na EP

I Srbija savladala bh. kadete

M. Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je i u trećoj utakmici Evropskog prvenstva u Udinama.

Od bh. tima danas je bila bolja selekcija Srbije koja je slavila pobjedu rezultatom 77:61 i tako je 'zakucala" našu selekciju na posljednje mjesto u grupi.

Izuzev uvodnih nekoliko minuta u kojem je BiH imala prednost, ostatak meča potpuno je pripao selekciji Srbije.

Već nakon prve dionice bio je jasno da će bh. tim i u ovom meču teško ostvariti pozitivan rezultat. Imala je Srbija plus 14 (25:11), da bi na poluvrijeme otišli sa 12 poena prednosti, 40:28.

Ipak, sve dileme pobjednika riješene su u trećem periodu. Ovaj dio igre Orlići dobijaju (19:12) i na ulasku u posljednji period je bilo velikih 19 razlike, 59:40.

Bh. selekcija je u uvodnim minutama posljednje dionice uspjela da dođe na minus 11. Ipak, to je bilo sve što su napravili, jer je Srbija do kraja lagano privela meč kraju i došla je do trijumfa.

Do pobjede je Srbiju vodio Nikola Šaranović sa 16 poena, dok je Mihailo Petrović dodao 11. Sa druge strane u selekciji Bosne i Hercegovine Stefan Radinović je ubacio 16 koševa.

Bh. timu sada predstoji teška borba za opstanak u A diviziji, iako smo prošli dalje, jer sve ekipe iz grupe idu u narednu fazu takmičenja. U osmini finala protivnik je silna Turska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti