Košarkaši BiH večeras mogu izboriti jubilarni 10. plasman na Evropsko prvenstvo

Prva meč - lopta protiv Latvije

Košarkaši BiH večeras mogu izboriti jubilarni 10. plasman na Evropsko prvenstvo

E. Škorić

Košarkaška reprezentacija BiH večeras igra meč 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i za odlazak na isto potrebna je pobjeda nad Latvijom.

U petak navečer su košarkaški Zmajevi deklasirali Bugarsku u dvorani hotela Hills na Ilidži, pa su došli u situaciju da imaju tri meč - lopte, a prva se nudi večeras. Na pragu smo odlaska na jubilarni deseti Eurobasket.

Latviju su u prvom kolu savladali u gostima sa 62:61, pa nema razloga da ne očekujemo i večeras pobjedu. Favoriti smo svakako, ali ne u onoj mjeri kao pred meč sa Bugarskom.

"Ova utakmica bit će sjajno iskustvo za našu budućnost. Vjerujem da uz disciplinu i borbenost možemo pobijediti favorizirane Latvijce", optimista je selektor Bosnić, koji dodaje:

"Latvija je reprezentacija koja je imala najmanje problema oko sastavljanja rostera za ovaj prozor. Oni su kvalitetniji trenutno nego u februaru".

S obzirom na igru koju smo prikazali u duelu s Bugarima iako nam nedostaju glavne zvijezde reprezentacije, zaista nema razloga da ne budemo optimisti i večeras.

Mi smo trenutno na omjeru 2-1 i zajedno s Grčkom imamo pet bodova, dok Bugarska i Latvija imaju po 4. Podsjećamo da tri prvoplasirane selekcije idu na Eurobasket.

Kvote za meč koji se igra večeras u 21 sat možete pronaći na stranici MOZZART kladionice.

Top Komentari

Hare
Sretno momci, razveselite bar malo ovaj napaćeni narod
9 0
Hakkinen
Želim Vam svu sreću svijeta i sa svim " našim problemima" da u INAT svim dušmanima izborite dobar rezultat i plasirale se na Eurobasket. Sretno Bosanci i Hercegovci
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi