BiH razbila Island

Druga pobjeda bh. košarkašica

BiH razbila Island

Midhat Šljivak

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras u Skenderiji selekciju Islanda rezultatom 97:67 u utakmici 3. kola grupe A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Selekcija Gorana Loje do pobjede je došla zahvaljujući odličnoj igri u drugom poluvremenu kada su potpuno razbile protivničku selekciju.

Island, iako veliki autsajder, odigrao je odlično prvo poluvrijeme. Imale su dobrim dijelom igre i vodstvo, ali je naša selekcija ipak uspjela da na odmor ode sa četiri poena prednosti, 40:36.

Ipak, u nastavku je na parketu postojao samo bh. tim. Island je potpuno razbijen i mirnom igrom selekcija Bosne i Hercegovine dolazi do druge pobjede u kvalifikacijama.

Marica Gajić je bila nezaustavljiva večeras. Ubacila je 31 poen uz 16 skokova, a dvocifrena su bile i Kapor sa 15 poena, te Deura (11) i Džebo (10). Kod Islanda Sverrisdottir je ubacila 32 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi