BiH u šestom šeširu pred žrijeb za Eurobasket, poznati i potencijalni rivali

Žrijeb u ponedjeljak u Minhenu

BiH u šestom šeširu pred žrijeb za Eurobasket, poznati i potencijalni rivali

M. Šljivak

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u šestom šeširu pred žrijeb grupa za Evropsko prvenstvo u  košarci 2021. godine.

Na žrijebu koji će biti održan 22. jula u Minhenu, 32 države će čekati protivnike, a interesantno je svakako da će kvalifikacije igrati i domaćini.

Eurobasket 2021. godine bit će odigran u Češkoj, Gruziji, Italiji i Njemečkoj, a bit će kreirano osam grupa sa po četiri tima.

Po tri najbolje ekipe iz grupe, osim onih u kojoj se nalaze domaćini, kvalifikovat će se na prvenstvo Evrope.

Pravila žrijeba:

Reprezentacije iz prvog šešira će biti žrijebane sa selekcijama iz šešira četiri, pet i osam i one će se nalaziti u grupama A, C, E i G.

Reprezentacije iz drugog šešira bit će u grupama sa selekcijama iz šešira tri, šest i sedam, a bit će smještene u grupama B, D, F i H.

To znači da će selekcija Bosne i Hercegovine za potencijalne protivnike imati Sloveniju, Grčku, Hrvatsku i Rusiju, te selekcije iz šešira tri, i sedam.

Šeširi izgledaju ovako:

Kvalifikacije za EP igrat će se u tri porzora. Prvi utakmice su na rasporedu od 17. do 25. februara 2020. godine, zatim od 23. novembra do 1. decembra 2020. godine, te posljednja faza od 15. do 23. februara 2021. godine.

Promo

Top Komentari

tuzlaak
Dajte nam Srbiju, Hrvatsku, CG i Tursku da de igramo!!!!
0 6
Jasko91
Sramota na šta smo spali da jedna Ukrajina,Finska Belgija bolje kotiraju od nas ...jadno !
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti