Bh. košarkaši doživjeli poraz od Kine

Gegić i Balić odigrali sjajnu utakmicu

Bh. košarkaši doživjeli poraz od Kine

Košarkaši Bosne i Hercegovine poraženi su od selekcije Kine rezultatom 78:76.

Bio je ovo četvrti duel na ovoj turneji, a nakon tri pobjede danas smo poraženi, u utakmici koju su obilježile sudijske odluke.

Dovoljno je reći da su naši košarkaši dobili šest tehničkih grešaka u jednoj pripremnoj utakmici, u kojoj je najbitnije da treneri oba tima dobiju uvid u formu svojih igrača, bez neke velike žustrine i oštre igre.

U takvoj konstelaciji snaga bilo je dosta teško napraviti bilo šta konkretno na terenu. Kineska reprezentacija je imala prednost na poluvremenu. Rezultat je glasio 35:31.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Naša reprezentacija je u posljednjih deset minuta ušla sa prednošću od 58:54. Prednost smo održavali do dvije minute prije kraja susreta, kada je rezultat glasio 71:70 u našu korist, ali su ipak Kinezi stigli do pobjede rezultatom 78:76.

U našem timu najefikasniji su bili Gegić sa 22 i Balić sa 21 postignutim poenom. Šehić je postigao 11, Muratović sedam, Bulić četiri, dok su po tri postigli Kamenjaš, Zubac i Čampara.

Promo

Top Komentari

sasasale
kako vas nije sramota da pisete ove gluposti? koja selekcija kine ? kineska A selekcija se ozbiljno priprema za svjetsko prvenstvo i igrali su nba ljetnu ligu i trening meceve sa nba ekipama, dok ova ekipa kine sa kojom igraju ovi nasi je neka njihova 5ta selekcija kao i americka ekipa i italijanska sve poluamaterske ekipe a vi pisete trijumf bh kosarkasa . sramota , a opet i realnost kada vidis ko je sve u toj bih ekipi to jeste nivo na kojem mogu da igraju . vrabac /sejfic stanlio i olio kosarke. sramota smiju vam se okolne drzave koga pozivate i sta nazivate trijumfima!
5 1
Ajax11
Koji glupi komentari! Tipicno Bošnjo glupi- nista ne cijeni sto je njegovo, nego gleda više šta ima kod komšije! I još se naziva patriotom...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi