Bijes u Moskvi: Zašto ste napisali devet miliona eura? Zašto ne 18 miliona?

Predsjednik CSKA bijesan na medije

Bijes u Moskvi: Zašto ste napisali devet miliona eura? Zašto ne 18 miliona?

E. Dindić

Ovih dana u košarkaškom svijetu najinteresantnija je informacija ona da će Nikola Milutinov postati novi košarkaš CSKA iz Moskve. 

Međutim predsjednik ovog kluba Andrej Vatutin u razgovoru za tamošnje medije da ta informacija u najmanju ruku nije tačna. Špekuliše se u medijima o trogodišnjem ugovoru vrijednom tri miliona eura po sezoni.

"Naravno da su to milioni eura. Odmah se piše u nekom drugačijem tonu jer se radi o CSKA. Zašto ste stavili devet miliona eura? Zašto niste napisali 18 miliona", pita se razočarani Vatutin te dodaje:

"Ekonomija se u svijetu raspada, kod nas u Rusiji je mnogo gore nego kod ostalih, stavljaju se nove restrikcije, a neko piše da se CSKA razbacuje novcem. Mi smo sa druge planete. Uslijed karantina i samoizolacije ne sjećam se kada sam posljednji put uzeo olovku u ruke, potpisao neki papir. ZA CSKA i ostatak Eurolige u ovom trenutku je najbitnije da se dogovorimo oko plata košarkaša koji su trenutno u timu", rekao je Vatutin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi