Nikola Milutinov dobio ugovor karijere u Moskvi
Foto - EPA

Devet miliona za tri godine

Nikola Milutinov dobio ugovor karijere u Moskvi

M. Šljivak

Srbijanski centar Nikola Milutinov postat će novi igrač moskovskog CSKA.

Ovaj 25-godišnji centar grčkog Olympiacosa dogovorio saradnju s najvećim ruskim klubom i postat će jedan od najplaćenijih košarkaša u Evropi.

Nikola će prema određenim informacijama s velikanom iz Moskve potpisati ugovor na tri godine, a na godišnjem nivou će zarađivati tri miliona eura po sezonu.

Imao je ovaj košarkaš i jaku ponudu Barcelone. Nudili su Katalonci sedam miliona eura za tri godine, ali on se odlučio za odlazak u Rusiju.

Milutinov je protekle sezone bio jedan od najboljih centara Evrope, a prosječno je ubacivao 10.3 poena i hvatao je 8.2 skokova po utakmici.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Nikola je protekle četiri godine nosio dres grčkog velikana s kojim je osvojio titulu prvaka 2016. godine, a ranije je nastupao za Partizan i Hemofarm.

Prava na njegov ugovor u NBA ligi imaju San Antonio Spursi koji su ga draftovali 2015. godine kao 26. pik prve runde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi