Bilbao u derbiju bolji od Laborala, Barcelona se kockala

ACB liga

Bilbao u derbiju bolji od Laborala, Barcelona se kockala

Midhat Šljivak

Derbi susret 11. kola španske ACB lige odigrali su danas Bilbao i Laboral Kutxa, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu nakon produžetka 96:92.

Bilbao je odigrao bolje prvo poluvrijeme. Nakon 20 minuta igre su imali sedam poena prednosti 45:38, ali je Laboral uzvratio u nastavku.  Odličnom igrom  u posljednjoj četvrtini (29:20), Laboral je uspio utakmicu uvesti u produžetke. Ipak, Bilbao je uspio u dodatnih pet minuta da ponovo okrene susret u svoju korist i dođe do pobjede.

Dairis Bertrans je s 23 poena predvodio Bilbao, dok je German Gabriel dodao 20, a Raul Lopez 17. Kod gostiju Lamont Hamilton i Fernando San Emeterio su ubacili po 16 poena.

Zahvaljujući fantastičnom Jacobu Pullenu Barcelona je slavila pobjedu nad Fuenlabradom 77:73. Imala je Barca vodstvo tijekom kompletnog susreta, ali su se u posljednjoj dionici opustili, te je na kraju umalo ispustila prednost. Međutim, nisu dopustili totalni preokret, te su došli do pobjede. Pullen je kod Barce  susret završio s 24 poena, dok je kod domaćih Andy Panko ubacio 25 poena.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Gran Canaria je upisala pobjedu nad Joventutom nakon produžetka 89:82, a timu s Kanarskih ostrva je ovo treća uzastopna pobjeda nakon produžetaka. Ben Hansbrough je s 20 poena predvodio domaći tim, Newley je dodao 17, a Baez 16 poena. Kod Joventuta Devoe Joseph je ubacio 14 poena.

U ostalim susretima Cajasol je slavio u Madridu kod Estudiantesa 61:54, dok je Lagun Aro slavio u Zaragozi 92:67.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.