Billups ostaje u LA-u, Houston otpustio Scolu

Billups ostaje u LA-u, Houston otpustio Scolu

M. Šljivak

Mnogo zanimljivih potpisa, ali i otpuštanja dogodilo se u NBA ligi i u proteklih nekoliko dana.

eterostruki All-Star igrač Chaunsey Billups produžio je ugovor sa ekipom Los Angeles Clippersa. On je u protekloj sezoni zbog poivrede odigrao samo 20 utakmica zaClipperse, te je prosječno bilježio 15 poena i četiri asistencije po meču.

Iz Losa Angelesa, ali dresa iz Lakersa, na odlazak se odlučio Ramon Sessions, koji je potpisao dvogodišnji ugovor sa Charlotte Bobcatsima vrijedan 10 miliona dolara. On će u Bobcatse doći kao zamjena za DJ Augustina koji je potpisao ugovor sa Indiana Pacersima, koji su također ostali bez playmakera Darrena Collisona, koji je uz Dahanteya Jonesa postao novi igrač Dallas Mavericksa.

Iako je bio jedan od nosilaca igre Houston Rocketsa Luis Scola je dobio otkaz u timu iz Texasa. Scola je tokom pet sezona u Houstonu imao 14,5 poena i 7,7 skokova u prosjeku.

Dallas Mavericksi su pored potpisa Colllisona i Jonesa iz Pacersa dobili znatna pojačanja na centarskim pozicijama, te će od naredne sezone dre Mvsa nositi i prvi pik drafta iz 1999. godine Elton Brand, te njemački reprezentativac Chris Kaman.

Centar Minnesote Brad Miller trjedovan je u New Orleans za buduće pikove druge runde NBA drafta, dok su Timberwolvesi uručili otkaze Darku Miličiću i Martellu Websteru.

Indiana Pacersi su produžili ugovore sa playmakerom Geergeom Hillom i prvim centrom ekipe Royom Hibbertom, dok je ekipa Portlanda potpisala krilnog centra JJ Hicksona. Bivši šuter Utha i Chicaga Kyle Korver potpisao je ugovor sa Atlanta Hawksima, a Philadelphia 76ersi su upražnjeno mjesto pod košem nakon amnestiranja Eltona Branda popunili prvim pikom drafta iz 2001. godine Kwameom Brownom.

San Antonio Spursi su dali novi ugovor australskom playmakeru Patricku Millsu,a Boston Celticsi su potpisali ugovor sa veteranom Chrisom Wilcoxom.

Treba istaći da će Mirza Teletović vjerovatno imati veću konkurenciju u dresu Brooklyn Netsa jer je blizu dogovora o novom ugovoru snažni krilni centar Kris Humphries.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.