Bivši košarkaš Sparsa skrasio se u Francuskoj
Foto: EPA

Nikolić se rastao s Partizanom

Bivši košarkaš Sparsa skrasio se u Francuskoj

Aleksej Nikolić, nekadašnji igrač Sparsa, karijeru će nastaviti u Francuskoj.

Novi klub ovog 26-godišnjaka bit će Gravelines Dunkerque.

Nikolić se nakon posudbe talijanskom Trevisu nije uspio nametnuti u Partizanu s kojim je imao ugovor te će karijeru nastaviti u dresu Gravelinesa. Ovaj košarkaš koji se sa Slovenijom 2017. godine okitio naslovom europskog prvaka je prve seniorske minute dobio u sarajevskim Sparsima, a odlične igre u dresu Sarajlija omogućile su mu ugovor s njemačkim Brose Basketom. 

Nikolić je iz Brosea prešao u beogradski Partizan no od 2018. godine otkada je prešao u 'crno-bijele', ozbiljniju šansu u nekadašnjem Euroligašu nije dobio. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti