Bivši NBA prvak oštro napao Trumpa: "Šuti i učini nešto je**ni klaune!"

JR Smith napao predsjednika SAD-a

Bivši NBA prvak oštro napao Trumpa: "Šuti i učini nešto je**ni klaune!"

E. Škorić

U Sjedinjenim Američkim Državama napetost zbog koronavirusa i dalje raste zbog sve većeg broja pozitivnih, pa je nadmašena čak i Kina po broju oboljelih.

Ipak, prioritet predsjednika Donalda Trumpa je spasiti ekonomsku situaciju zbog zdravlja, što je izazvalo brojne kritike u cijeloj zemlji.

JR Smith, bivši igrač Cleveland Cavaliersa , eksplodirao je protiv Trumpa na društvenim medijima nakon što je američki predsjednik objavio na Twitteru da mediji ne prenose pogrešne ili izmišljene informacije.

Bivši prvak NBA lige s Cavsima 2016. oštro je odgovorio: "Šuti i učini nešto, je**ni klaune!" rekao je 34-godišnji šuter.

Ovo nije prvi put da neki bivši ili sadašnji NBA as putem društvenih mreža usmjerava oštre kritike na račun Trumpa. Nedavno je Jeremy Lin, bivši NBA košarkaš koji sada nastupa u Kini, optužio Trumpa za rasizam zbog toga što je koronavirus nazvao "kineskim virusom".

U Sjedinjenim Državama trenutno je više od 123 hiljade oboljelih i 2229 je smrtnih slučajeva.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti