Bivši saigrač bijesan na Jordana: Kako to sve objasniti 12-godišnjem sinu?

Zabrinuo ga serijal u kojem se govori o konzumiranju droga

Bivši saigrač bijesan na Jordana: Kako to sve objasniti 12-godišnjem sinu?

Edmir Škorić

Dokumentarni film u epizodama koji je obilježio karijeru Michaela Jordana i njegov život u Chicagu, "Posljednji ples", postao je svakodnevna tema.

Unatoč odličnom prijemu u javnosti, dokumentarni film dobio je i kritike nekih od samih učesnika istog. Craiga Hodgesa, bivšeg Jordanovog saigrača, tako je pogodilo to što su emitovani neki "zabranjeni" dijelovi poput onog o kokainu.

"Ušao sam u hotelsku sobu, cijela momčad je bila tamo. Kao klinac, takve stvari još nisam vidio. Na jednoj strani linije kokaina, na drugoj se puši marihuana, na trećoj djevojke", rekao je Jordan u "The Last Danceu".

Hodges se požalio kako legende Bullsa nisu poštivali "pakt" tišine i privatnosti između klupskog bratstva.

"Jedna od stvari koje mi igrači imamo je bratstvo. Pa kad sam gledao prvu epizodu, razočarao me dio o kokainu. Smetalo mi je jer sam razmišljao o bratskim igračima koji su bili u tome i koji će morati objasniti svojim porodicama da će sve to gledati u dokumentarcu. Morate objasniti takvu epizodu svom 12-godišnjem sinu ", rekao je Hodges na televiziji Fox Sports.

On je također bio ljut na Jordana jer je Scottieja Pippena nazvao sebičnim, ali i zbog optuživanja Horacea Granta kako je novinarima davao informacije.

Sve u svemu, nove epizode serijala o Jordanovim Bullsima mogao bi priuštiti neke stvari za koje nismo znali, a koje bi možda bolje bilo da su ostale vječno zakopane u životima jedne od najjačih NBA generacija.

Top Komentari

sport1
Iskreno, Jordan je legenda i ostat ce legenda... Koliko je nas zavoljelo kosarku zbog njega, pokojnog Petrovića, Divca, Kukoca...
4 0
dinass
Sve sto si radio u mladosti mora doci na naplatu,objasni sad sinu sto si se drogirao u njegovim godinama a ne da izigravas moralne vertikale i da govoris da se to trebalo sakrivati.Znaci ako se ne sazna ok je,pravi primjer za djecu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti