Bjelica uništio Partizan, Zvezda stotkom do pobjede

Crveno-bijeli preživjeli grotlo Pionira

Bjelica uništio Partizan, Zvezda stotkom do pobjede

Večeras je u okviru 7. kola ABA Lige odigran vječiti beogradski derbi Partizana i Crvene zvezde u kojem su gosti slavili rezultatom 100:84.

Crvena zvezda je uoči susreta bila u ulozi blagog favorita, ali na terenu se moglo vidjeti da su aktuelni prvaci Srbije u ovom trenutku ipak bolja ekipa od Partizana, kojem nije pomogla ni paklena podrška dobro raspoloženih navijača u prepunom Pioniru.

Zvezda je od starta utakmice bila u rezultatskoj prednosti, a nakon prve četvrtine rezultat je bio 26:21 za crveno-bijele. Zvezda je većim dijelom druge dionice imala dvocifrenu prednost, a na pauzu je otišla pri vodstvu 53:42.

Crvena zvezda je u trećoj četvrtini kontrolisala vodstvo i nije dozvoljavala Partizanu da se rezultatski vrati u meč, iako je domaći tim nešto kasnije uspio doći u egal. Početkom četvrte dionice, Partizan je došao na -6 ali nedugo zatim uslijedila je velika serija Crvene zvezde na krilima Milka Bjelice. Crveno-bijeli su stigli do velike prednosti i na kraju rutinski priveli posao kraju i slavili sa 16 poena prednosti.

Ubjedljivo prvo ime susreta bio je Milko Bjelica, koji je meč završio sa 29 poena uz sjajan šut iz igre 7/8. U Zvezdi su se istakli još Feldeine sa 16, Rochestie sa 14, Antić sa 13, Dangubić sa 12 i Lessort sa 11 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U Partizanu su bolji od ostalih bili Veličković sa 18, Williams-Goss sa 17 i Miller sa 16 poena, dok je Samuels meč završio sa 11 poena.

Za Crvenu zvezdu je pobjeda u prvom derbiju sezone bila peta u sedam ovosezonskih utakmica ABA Lige i ovaj tim sada zauzima drugo mjesto sa bodom manje od prvoplasirane Budućnosti. Partizan je peti sa omjerom 4-3.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi