Bogdan Bogdanović novi košarkaš Atlanta Hawksa

Sjajni šuter odlazi iz Kingsa

Bogdan Bogdanović novi košarkaš Atlanta Hawksa · Zvanično

E. Dindić

U Sacramento Kingsima dugo je trajala saga oko Bogdana Bogdanovića. Na kraju nekoliko sati prije nego što je NBA liga propisala, Kingsi su rekli jedan od najboljih šutera u ekipi može da ide. 

Govorilo se da je sve faktički završeno te da će sjajni šuter u Buckse, ali Bogdanović kao ograničeno slobodan košarkaš, riješio je da testira tržište i odbio odlazak u Milwaukee.

To mu se vrlo brzo isplatilo kada je Atlanta ponudila ugovor na četiri godine vrijedan 72.000.000 dolara.

Zanimljivo je također da su pristali da plate i 15 posto od Bogdanovićeve godišnje zarade ako se košarkaš odluči na trejd u posljednjoj sezoni, dok Bogdan također ima opciju da promjeni klub nakon treće godine ugovora.

[twitter]https://twitter.com/SacramentoKings/status/1331447300003041281[/twitter]

Promo

Top Komentari

user1579109878
Atalanta iz Bergama?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi