Ugovor života Danila Gallinarija: Hawksi Talijanu platili 60 miliona dolara za tri naredne sezone
Gallinari je u 32.godini potpisao ugovor života s Atlanta Hawksima (Foto: EPA)

Hawksi skupo platili dosadašnje krilo Thundera

Ugovor života Danila Gallinarija: Hawksi Talijanu platili 60 miliona dolara za tri naredne sezone

Talijanski košarkaš Danilo Gallinari potpisao je najjači ugovor svoje dosadašnje karijere. 

Dosadašnje krilo Oklahoma City Thundera u iduće tri sezone nosit će dres Atlanta Hawksa.

Iako Hawksi nisu play off contenderi, to Gallinarija neće previše zabrinuti. Sjajno talijansko krilo u iduće tri sezone inkasirat će čak 60 miliona dolara što jednostavnom računicom govori da će popularni Gallo zarađivati čak 20 miliona godišnje. Iako je Gallinari u NBA ligi od 2011. godine u iduće tri zaradit će više nego u svim dosadašnjim sezonama. Doduše, ne može se reći da je nezasluženo jer Gallinari posljednjih nekoliko sezona zaista igra sjajnu košarku a u protekloj sezoni postizao je 18,7 poena uz 5,2 skokova po utakmici uz sjajnih 43,8% šuta iz igre te 40% šuta za 3 poena. 

Prije Oklahome Gallinari je još nastupao za Clipperse, Nuggetse i Knickse a u karijeri je na sjajnom prosjeku od 16,2 poena po utakmici. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi