Bogdanović drugu godinu u nizu "Zvijezda u usponu"

Sjajni reprezentativac Srbije

Bogdanović drugu godinu u nizu "Zvijezda u usponu"

Reprezentativac Srbije i košarkaš Fenerbahcea Bogdan Boganović je po drugi put u nizu izabran za Euroliginu "Zvijezdu u usponu".

Nakon što je prošle godine ponio ovaj trofej kao košarkaš Partizana, perspektivni srbijanski košarkaš je to ponovio i u dresu Fenerbahcea, s kojim se plasirao na Final Four.

Ova nagrada se dodjeljuje najboljem mladom igraču Eurolige, a uslov je da ima manje od 22 godine 1. jula. Pobjednik se dobije zbrajanjem glasova koje daju treneri klubova u ovom takmičenju.

Bogdanović je od svih igrača koji su bili u konkurenciji za nagradu postigao najviše poena (289), a prvi je nakon Nikole Mirotića koji je uspio dva puta dobiti ovo priznanje.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Bogdan je iza sebe ostavio Daria Šarića i Cedija Osmana, kao i Marija Hezonju i Alessandra Gentilea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.