Bogdanović i Mitchell "zaratili" oko Dončića
Bogdanović i Mitchell "zaratili" oko toga ko će biti rookie godine

Zanimljiva prepiska na društvenim mrežama

Bogdanović i Mitchell "zaratili" oko Dončića

E. Dindić

Luka Dončić sinoć je odigrao još jednu maestralnu partiju. U velikoj pobjedi nad Golden State Warriorsima od 126:91, Slovenac je susret završio sa 23 poena 11 skokova i 10 asistencija. 

Dončić igra zaista nestvarnu rookie sezonu u NBA ligi, kakvu još nismo vidjeli od LeBrona Jamesa. Velika zvijezda Mavsa je na prosjecima od 21 poena, 7,6 skokova i 5,8 asistencija.

Teško da će zvijezdi Dallasa pobjeći nagrada za najboljeg rookija u NBA ligi. Međutim, u posljednje vrijeme sjajne partije pruža i Trae Young košarkaš Atlanta Hawksa, te naki smatraju da bi on mogao da ugrozi Slovenca. 

Young je jučer odigrao sjajnu partiju gdje je u u pobjedi nad Philom susret završio sa 32 poena 11 asistencija i šest skokova.

Zvijezda Utah Jazza Donovan Mitchell vidio je njegovu izvedbu, te na društvenim mrežama prokomentarisao kako on treba biti rookie godine.

Međutim u odbranu Dončića brzo je stao Bogdan Bogdanović, bek Sacramento Kingsa, koji je kratko napisao "molim te", te time dao do znanja da se ni malo ne slaže sa Mitchellovim izborom za najboljeg rookia.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi