Bogdanović: Mirza zna kako mi je, mnogo mi pomaže

Mostarac u redovima Brooklyn Netsa

Bogdanović: Mirza zna kako mi je, mnogo mi pomaže

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović prolazi kroz vrlo težak period u Brooklyn Netsima.

Iako je na početku sezone bio član petorke i uživao u sjajnoj sezoni, stvari su se u posljednjih mjesec dana mnogo promijenile. 

"Promijenile su se stvari od početka sezone, prije svega u mojoj minutaži, sada je imam osjetno manje. Ne znam ni sam što bih rekao o tome kako se trenutno osjećam. Svako ko ima nekakve ambicije, ne voli kad ne igra, tako je to i u mojem slučaju", govori Bogdanović na početku razgovora za hrvatske medije.

Ovaj 25-godišnji Mostarac istakao je da dobija savjete i od Mirze Teletovića, koji je također prolazio kroz ovakve stvari.

"Mirza mi pomaže i njegov savjet je da ostanem miran i čekam svoju priliku. On je prolazio kroz ovakve situacije dosta puta, pogotovo u prvoj sezoni. Kaže da je to put koji treba proći svatko ko stiže. Ali, kažem, ne znam što reći, teško se nosim s tim".

Bogdanović otkako je zakoračio u svijet velike košarke nije navikao na ovu ulogu, pogotovo ako se uzme u obzir da je u NBA stigao kao zvijezda evropske košarke. 

"Malo mi je čudno ne igrati i ulaziti u igru u vrijeme utakmice kad se malo toga odlučuje na parketu. No, to je trenutno tako i na meni je jedino da se pokušam opet nametnuti, domoći petorke i što je važnije, minutaže koju sam imao na početku sezone", kaže Bogdanović, te dodaje:

"Kad sam dolazio u NBA, mislio sam da neću previše igrati u uvodnoj sezoni jer to je neko nepisano pravilo za igrače koji dolaze iz Evrope. Stigao sam se ovdje dokazati i mislim da sam to u stanju. Siguran sam da ću opet igrati u velikoj minutaži i tu pokazati kakav sam igrač. Po meni, ja to ovdje još nisam dokazao."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije